De goedkoopste auto’s

De Ford Ka kun je, bij de juiste dealer, al voor € 7.450,– kopen. Of het daarmee ook de goedkoopste auto is, is de vraag. Het gaat hier om de aller-goedkoopste uitvoering. Meestal worden er toch opties bij aangeschaft die die uitvoering niet heeft, al is het maar de airco, of een trekhaak om in de vakantie een aanhanger op te kunnen zetten. Of een fietsdrager.
Maar om echt af te wegen welke auto het goedkoopst is, is het beter  om ook de maandlasten in de berekening te betrekken. En dan wordt het zeker niet de Ford Ka, want de maandlasten daarvan zijn €387,– per maand, tegen maandlasten van  €330,– per maand van de Sea Mii. Volgens de ANWB is dat dan ook de goedkoopste auto van dit moment. En zij hebben hem niet bij de goedkoopste dealer in de goedkoopste uitvoering gekocht, dus het kan waarschijnlijk nog wel iets goedkoper. Maar een airco, die meeberekend is in de aanschafprijs, is wel belangrijk voor een hogere restwaarde. De ANWB rekent de werkplaatskosten mee, de vaste kosten, brandstof, de restwaarde en de waardevermindering. Zo kan een afgewogen oordeel worden gegeven. Het is een stadsauto met redelijk wat ruimte.
De Volkswagen UP!, een vergelijkbare auto, kost € 2,– per maand meer, mede dankzij een grote restwaarde.
De Mitsubishi Space Star is net iets duurder, en dat weer vanwege een kleinere restwaarde, maar hij is wel ruimer dan de bovenste twee.
Op het lijstje van goedkoopste auto’s voor jongeren staan zowel de Seat Mii als de Volkswagen Up!, evenals de Toyota Aygo, die al vele jaren bovenaan prijkte op de lijst van goedkoopste auto’s, maar die plaats nu af heeft moeten staan vanwege een lagere restwaarde: er komt een nieuw model uit, en dat maakt hem minder gewild.
De restwaarde kan dus betrekkelijk zijn. Al geldt dat voor sommige auto’s, zoals de Volkswagen, toch minder. De Volkswagen Up! lijkt dan een hele goede keus. nog vragen neem dan contact met on op.