De populairste autovakanties

De populairste vakantiebestemming met de auto is Normandië. Frankrijk is sowieso nog steeds een populair vakantieland, en Normandië heeft als groot voordeel, dat het maar vijf uur rijden is. Er is 600 kilometer kust, en er zijn veel heel smakelijke streekproducten – zoals de Camembert, waarvan je kunt genieten met een heerlijk glas Calvados. En wat te denken van de crèpe, de dunne Franse pannekoek, die gevuld kan worden met allerlei lekkers. Bovendien zijn er veel bezienswaardigheden, zoals de tuinen van Monet te Giverny, het tapijt van Bayeux en de Mont St-Michel.
Een andere bestemming in Frankrijk, die heel populair is, is de Provence. Toegegeven dat het wel wat verder rijden is, is het ook zeker een mooie streek, met haar lavendelvelden en haar zonnebloemen, en haar ligging aan de Côte d’Azur.
Ook een mooie bestemming is Toscane, in het noorden van Italië. De lange rit kan onderbroken worden, bijvoorbeeld voor een overnachting in Zwitserland. Eenmaal in Toscane aangekomen, valt en veel te zien, zowel in de natuur als in de steden, zoals Florence, Sienna en Pisa, met zijn scheve toren.
Een andere bestemming in Italië, die veel Nederlandse toeristen trekt, is het Gardameer, het grootste meer van Italië, met mooi diepblauw water. Net als in heel Italië is ook hier veel cultuur te bezichtigen, zoals de stad Verona, waar Shakespeare zijn “Romeo and Juliet” situeerde.
Ook een bestemming die jaarlijks  veel bezoekers trekt is de Costa Brava in Spanje. Natuurlijk kent iedereen de jongerenreizen, die vooral om stranden en feesten lijken te draaien, maar in Catalonië vallen ook steden te bezichtigen, zoals Barcelona, met haar Sagrada Familia en Park Gűell. Ook zijn er veel Catalaanse specialiteiten uit te proberen, zoals de cava, de crema catalana en de escalivada, een Catalaans groentegerecht.
Zo is er veel te bereiken, ook met de auto.